Att tävla i hasardspel

Att tävla i hasardspel är väldigt populär bland alla hasardspelare och det är nog väldigt många som drömmer om att få tävla på riktigt med en stor pott i turneringar. Ett av de populäraste spelet om inte det populäraste är pokerspelet Texas Hold'em. Detta spel krävs mycket skicklighet men också mycket tur för att det ska gå hela vägen till en första plats.

Texas Hold'em är ändå ett enkelt spel med väldigt simpla regler. Detta spel är också underhållande och kan ta flera timmar att spela klart. För att bli en bra pokerspelare så ska man kunna av sina motståndare och läsa av spelstilen, taktik och förutspå vilka kort som kan komma och vilken hand dina motståndare skulle kunna sig tänkas ha.

Många böcker

Det finns otroligt många böcker som man kan läsa där man får lära sig om Texas Hold'ems taktik, vilka händer det är som är bra att ha för att man ska gå med och vilka händer det är som är bra för att man ska höja. Ska man läsa mer avancerad taktik så finns det också gränser till hur mycket eller hur lite man ska höja beroende på vilket hand du har. Man kan också läsa sina motståndare genom att läsa av deras kroppsrörelser, nervositet och hur mycket de själva satsar.

För att börja spela Texas Hold'em så krävs det inte att man har en bra startkapital. Det finns en del sajter där du kan prova spela Texas Hold'em gratis med fejkpengar. Givetvis så är det också fejkpengar du vinner när du spelar. Sedan så finns det också onlinecasinon där det finns riktiga pokerturneringar där du möter riktiga spelare och spelar med riktiga pengar. Genom att spela på dessa sajter är en bra början på din karriär då det inte krävs en större summa för att spela dessa turneringar.

Stora turneringar

Känner man att man fått tillräckligt mycket erfarenhet för att ta sig till nästa nivå och har fått ett större kapital som man kan spela med så kan man delta i de större turneringarna. En av de stora turneringar är European Poker Tour som förkortas EPT. Denna turneringen startades år 2004 och är en av faktorerna som eskalerade Texas Hold'ems popularitet. European Poker Tour blev sponsrade sedan 2011 av Pokerstars som snarare äger och kontrollerar turneringen. Att köpa in sig i spelet kostar mellan runt 8000 euro.

Det hända en tragisk händelse den sjätte mars 2016 då det var fyra maskerade män som var beväpnad med knivar och en pistol rånade European Poker Tour i Berlin. Enligt polisen så kom rånarna undan med hela 242 000 euro vilket motsvarar mer än en kvarts miljon svenska kronor. Ingen blev dock skadade och det var bara en säkerhetsvakt som blev skuren medans han försökte uppehålla rånarna. Livesändingen lyckades fånga paniken bland åskådarna ett litet ögonblick inann kameran fick stängas av. Rånarna blev tagna ett par dagar efter rånet och fick tre års fängelse.

Denna händelsen ska dock inte stoppa dig från att fullfölja dina drömmer. Vill du bli ett pokerproffs så är det aldrig försent att börja spela. Det finns som sagt böcker som man kan läsa och otroliga bra pokersajter som kan hjälpa dig att få mycket erfaranhet innan du börjar tävla på en seriös nivå. Kom också ihåg att det inte krävs någon större summa för att börja spela då det finns pokersajter som du kan spela på där du kan möta andra riktiga pokerspelare.